News Flash:

Prajitura de post cu gem

31 Martie 2011
3424 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura de post cu gem
Mod de preparare al acestei retete de post:
Drojdia de bere se pune la dospit in putina apa calda, cu 1 lingura zahar.
In faina cernuta se inglobeaza zaharul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet, drojdia, sarea, uleiul si coaja rasa de lamaie. Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca 1 h . Se fac doua foi, care se ung pe rand cu gem, apoi se presara nuca. Se ruleaza fiecare foaie si ambele rulade si se aseaza in tava. Se taie in felii groase si se coc la foc potrivit.

Ingredientele acestei retete de post:

Aluat:
250 g faina,
25 g drojdie de bere
7 linguri de zahar
5 linguri ulei,
50 ml apa calda
¼ lingurita bicarbonat
1 lingurita zeama de lamaie sau otet
Un praf de sare
1 lingura coaja rasa de lamaie

Umplutura:
1 borcan gem sau marmelada, 4 linguri nuci pisate
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

chec bicarbonat mac faina zahar rom marmelada lamaie otet vodca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1267 viz    0 com
1361 viz    0 com
1211 viz    0 com
1188 viz    0 com
1051 viz    0 com
2768 viz    0 com
1232 viz    0 com
1822 viz    0 com
5475 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1510 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012484 (s)