News Flash:

Prajitura de post cu crema de ness

13 Aprilie 2011
10689 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura de post cu crema de ness
Ingrediente: - blatul: - un pahar de zahar - 2 pahare de faina - un pahar de apa - 1/2 pahar de ulei - 3 linguri de miere - o lingura rasa de nuca de cocos (era amestecata cu ciocolata rasa) - 1/2 pliculet de praf de copt - 2 linguri de rom - coaja de lamaie - o mana de stafide Tava trebuie sa fie de 20/30 cm. De asemenea avem nevoie si de hartie de copt. - crema: - un pachet de margarina Rama - o jumatate de borcan de miere (borcan de 400 ml) - 6 lingurite pline de ness - 2 lingurite apa calda - o lingura de rom - glazura de caramel de la dr. Oetker. Mod de preparare: Ingredientele pentru blat, cu exceptia stafidelor, se amesteca bine si rezulta un aluat curgator care se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Avand o tava mica, am folosit un pahar de 200 ml pentru masurarea ingredientelor. Pe deasupra am rasfirat stafidele, pe care eu le tin intr-un borcan cu rom. Am lasat la cuptor la 190 de grade cam 20-25 de minute, dupa care am facut testul cu scobitoarea si era gata. Am scos tava si am lasat sa se raceasca in tava. Am amestecat margarina (care era deja la temperatura camerei) cu putina miere din cantitatea totala, apoi cu 2 lingurite de ness. Pentru ca am vrut sa fie cate un fir de ness prin crema, daca nu vreti asa, sariti peste aceasta etapa. Dupa ce s-a facut cremoasa, am dizolvat restul de ness in 2 lingurite de apa calda si am incorporat cate putin, exact ca la maioneza, si la fel ca la maioneza, am amestecat crema cu lingura in aceeasi directie. Am tot adaugat cand ness topit, cand miere pana cand a rezultat un gust normal de dulce-amarui si o consistenta cremoasa. La urma am adaugat si lingura de rom. Dupa ce s-a racit blatul, am scos usor hartia si l-am lasat in tava si apoi am pus crema. Glazura am facut-o conform indicatiilor de pe plic - am amestecat continutul plicului cu 3 lingurite de apa rece apoi am intins glazura peste crema. Am portionat si am servit. Este o prajitura foarte consistenta, banuiesc ca datorita mierii si a margarinei. Sursa: caietul-cu-retete
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

chec dulciuri pepene
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1097 viz    0 com
4588 viz    0 com
4401 viz    0 com
1563 viz    0 com
1218 viz    0 com
2463 viz    0 com
1838 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1565 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013324 (s)