News Flash:

Prajitura de post cu cafea - FOTO

23 Ianuarie 2012
4119 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura de post cu cafea
Ingrediente:

1 doza suc cu cofeina
1 cana zahar
1 ceasca nuca macinate
o ceasca cafea gata preparata, neindulcita
2 cani faina
1 plic praf de copt
jumatate de esenta de rom

Pentru sirop:


3 linguri de zahar
o ceasca de apa

Pentru glazura:

3 linguri cacao
5 linguri zahar
3 linguri apa
50 g margarina

Mod de preparare:

Am frecat bine de tot cafeaua cu zaharul, apoi am adaugat alternand, sucul si faina amestecata cu praful de copt. La final am incorporat nucile si esenta de rom.
Intr-o tava am pus hartie de copt (din aceea cerata, de calitate) si am turnat compozitia, am tinut blatul in cuptorul incins timp de 30 min.
Pentru sirop am ars zaharul intr-o craticioara, l-am stins cu apa, am turnat si putin esenta de rom si l-am lasat sa faca cativa bulbuci, asa fierbinte l-am turnat peste praji.
Pentru glazura am topit o ciocolata amaruie alaturi de margarina si o lingura cacao, pt ca am vrut un gust intens de cacao.
Iat cum se face glazura normala. Se pune pe foc cacaoa, zaharul, apa si margarina, lasi sa se topeasca si amesteci bine pana se incorporeaza. Mai simpu, topesti la bain-marie impreuna cu 2 linguri ulei, ciocolata de post si o intinzi calduta pe blat.
Prajitura de post cu cafea pregatita de Craita.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Prajitura_de_post_cu_cafea2
cofeina zahar nuca cafea faina apa cacao margarina sirop glazura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3291 viz    0 com
5449 viz    1 com
2270 viz    0 com
1523 viz    0 com
1760 viz    0 com
3033 viz    0 com
1592 viz    0 com
2243 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1438 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015510 (s)