News Flash:

Prajitura de post cu banane si nuci

11 Aprilie 2016
2988 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
1 lingurita scortisoara
1 cana de zahar brun
2 cani de faina
6 linguri margarina
2 cani de apa
3-4 linguri de gem
1/2 de cana de nuci pisate
lingurita de bicarbonat stins
1 praf de copt
o sticluta de rom
3-4 linguri de cacao
sare

Pentru topping:
1/4 pahar miez de nuci prajite, tocate
1 cana zahar brun
3 linguri de sirop
100 g margarina
4 banane copte, taiate in felii groase

Mod de preparare:

Primul se prepara toppingul. Pune intr-o oala margarina, zaharul si incalzeste totul foarte bine pe foc mic. Toarna amestecul intr-o tava rotuna si adauga nucile tocate si apoi bananele taiate felii. Apasa usor, astfel incat acestea sa intre in topping.

Cat timp toppingul se raceste, se prepara blatul. Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si sarea. Intr-un bol pentru mixer adauga margarina si zaharul si mixeaza pana obtii o spuma. Incorporeaza apoi vanilia si adauga alternativ cate putina apa si cate putina faina pana incorporezi toate ingredientele. Adauga compozitia obtinuta peste banane.
Coace prajitura timp de o ora la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca timp de 10 minute, apoi se rastoarna pe un platou.
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o servi.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura post prajitura rasturnata prajitura banane
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2446 viz    1 com
9157 viz    0 com
1484 viz    0 com
3078 viz    0 com
5673 viz    1 com
1807 viz    0 com
3369 viz    0 com
13434 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1565 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020363 (s)