News Flash:

Prajitura de mere cu crema de vanilie

14 Decembrie 2012
5405 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g faina
1 ou
50 g margarina
1 plic zahar vanilinat
200 g zahar
2 lingurite praf de copt
o lingurita zeama de lamaie
o lingura de margarina pentru uns forma

Umplutura:
1 kg mere
3 linguri zahar
putina scortisoara

Crema:
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte
1 galbenus
4 linguri zahar
100g unt

Mod de preparare:

Se freaca margarina cu zaharul si zaharul vanilinat, apoi se adauga treptat oul, praful de copt stins in zeama de lamâie, si la sfârsit se presara faina. Se omogenizeaza aluatul si se pune intr-o forma cu diametrul de 28 cm, in prealabil unsa cu margarina si tapetata cu faina.

Pentru umplutura de mere: Se curata merele de coaja si seminte si se taie felioare. Le trecem prin faina si le asezam peste aluat, presaram cu scortisoara si zahar si introducem tava in cuptor, la foc mediu, pentru 40-50 minute.

Intre timp pregatim crema: Se amesteca praful de budinca cu 5 linguri de lapte rece si zaharul, se adauga galbenusul amestecând usor, apoi trepatat tot laptele. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana se intareste budinca. Se ia de pe foc, se amesteca pana se raceste putin, se adauga untul amestecand continuu.

Se scoate tava, se lasa sa se raceasca. Se toarna deasupra crema de vanilie.

sursa: apropo
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina margarina zahar vanilinat zahar umplutura mere scortisoara crema
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5785 viz    0 com
1448 viz    0 com
8419 viz    0 com
2620 viz    0 com
3129 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1960 (s) | 34 queries | Mysql time :0.037947 (s)