News Flash:

Prajitura de curmale

10 Octombrie 2014
2112 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g faina
100 g curmale fara samburi
200 g fulgi de ovaz
200 g zahar brun
70 g zahar
185 g unt
250 ml apa
½ lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare:


Incingem cuptorul la 180 grade. Ungem o tava dreptunghiulara. Intr-o craticioara punem la fiert la foc mediu, curmalele cu apa si 50 g zahar alb. Amestecam timp de 10-15 minute pana cand se absoarbe tot lichidul si apoi lasam sa se raceasca. Cu un mixer electric se bate untul cu zaharul brun. Incorporam treptat faina si bicarbonatul. Adaugam apoi fulgii de ovaz si amestecam bine. Punem jumatate din compozitie in tava si o presam bine. Asezam fructele deasupra si presaram restul compozitiei cu faina peste curmale. Presam usor cu degetele. Bagam tava la cuptor timp de 35-40 de minute. Presaram zaharul ramas pe deasupra, taiem felii si servim.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri prajitura curmale retete culinar ghid culinar retete usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1449 (s) | 34 queries | Mysql time :0.026736 (s)