News Flash:

Prajitura de Craciun: Mocha Yule Log

19 Decembrie 2014
6553 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

5 oua (galbenusurile separate de albusuri)
cca 230 gr zahar
cca 100 gr faina
50 gr pudra de cacao
1/4 lingurita sare
1/2 lingruita crema de tartar

Pentru umplutura cu cafea:
cca 230 gr smantana pentru frisca
cca 100 gr zahar fin
1 lingurita jumatate de cafea instant

Pentru glazura cu cafea:
cca 70 gr unt moale
cca 70 gr pudra de cacao
450 gr zahar fin
1 lingurita jumatate de extract de vanilie
1 lingura cafea fiarta
2-3 linguri de lapte cu grasime 2%

Mod de preparare:


Tapeteaza o tava cu hartie pergament, apoi greseaz-o. Pune albusurile intr-un bol si lasa-le la temperatura camerei vreo 30 de minute.
In alt bol mixeaza galbenusurile bine, apoi pune cca 100 gr de zahar. Continua sa mixezi pana obtii o compozitie mai groasa si de culoarea lamaii. Separat amesteca sarea cu faina si pudra de cacao. Dupa ce ai omogenizat, pune peste galbenusuri si mixeaza ca sa uniformizezi.

Bate albusurile spuma, adauga crema de tartar, apoi, treptat, zaharul ramas (cate o lingura pe rand). Amesteca ce ai obtinut cu un sfert din compozitia cu cacao. Pune compozitia in tava si baga in cuptorul incins la 170 de grade Celsius, pentru 12-15 minute. Lasa sa se raceasca 5 minute, dupa care rastoarna prajitura pe un prosop de bucatarie, pe care ai presarat niste zahar. Indeparteaza hartia pergament. Ruleaza blatul cu ajutorul prosopului si lasa-l la racit pe un gratar.

Intr-un bol mare mixeaza smantana. Cand incepe sa se ingroase pune zaharul si cafeaua instant. Mixeaza in continuare. Desfa usor blatul, intinde frisca, apoi ruleaza-l la loc si pune-l pe un platou.

In alt bol mixeaza ingredientele pentru glazura, apoi intinde compozitia pe rulada, cu ajutorul unei furculite, ca sa-i dai aspect de scoarta de copac.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura craciun yule log retete craciun rulada craciun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1211 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014082 (s)