News Flash:

Prajitura de Craciun cu stafide si mirodenii

19 Decembrie 2013
3152 Vizualizari | 0 Comentarii
De ce sa iti bati capul sa framanti ore intregi si sa lasi la dospit un cozonac, cand sunt alternative la fel de gustoase? Daca esti pregatit sa renunti anul acesta la traditii, incearca o varianta mai simpla pentru prajitura de Craciun.
Deliciu de Sarbatori. Prajitura pe care sa o incerci in loc de cozonacul de Craciun

Noi avem cozonacul, italienii au Panettone, iar nemtii gustosul Stollen. Asa cere traditia. Dar putina lume se incumeta sa mai framante cozonaci acasa si sa aiba rabdare de fier pana cand aluatul dospeste si devine pufos. Si, astfel, ajungem la prajiturile cumparate din magazin.

Totusi, daca vrei sa pregatesti acasa o prajitura cu parfum de sarbatoare pentru Craciunul in familie, avem o reteta la fel de gustoasa si mult mai usor de preparat. Este plina de fructe confiate si mirodenii si se potriveste si langa vinul fiert, si langa o cana cu ceai. In cateva ore si cu putina pregatire prealabila prajitura de Craciun va fi gata sa fie gustata.

Ingrediente:

300g stafide aurii si negre combinate
100g merisoare confiate
150g smochine uscate, taiate in bucati mici
175ml votca
1 lingurita extract de vanilie
175g unt moale (si ceva in plus pentru uns tava)
175g zahar brun
3 oua, batute usor
125g faina
3 lingurita piper negru
2 lingurite amestec scortisoara, nucsoara, cuisoare, cardamom macinate

Mod de preparare:

Pune fructele la inmuiat in votca amestecata cu extractul de vanilie, cel putin 24 de ore inainte sa pregatesti prajitura. Acopera vasul cu folie alimentara.

Incinge cuptorul la 150C (130C daca are ventilatie). Unge si tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda (20cm) cu pereti detasabili. Bate cu mixerul untul moale impreuna cu zaharul, pana cand zaharul se dizolva. Adauga, treptat, ouale batute, apoi putin cate putin faina, amestecata cu mirodeniile.

Scurge fructele puse la inmuiat si adauga-le in aluat, amestecand sa se incorporeze. Toarna compozitia in tava pregatita. Coace prajitura 1 ora si 40 de minute, pana cand trece de testul scobitorii. Lasa-o sa se raceasca in tava si abia apoi poti sa o scoti.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1627 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013351 (s)