News Flash:

Prajitura de Craciun cu stafide

12 Decembrie 2011
2711 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura de Craciun cu stafide
Ingrediente: 4 oua 200 g faina cernuta 400 g stafide 500 g stafide sultan 100 g alune de padure tocate 150 g smochine uscate coaja rasa de la 2 portocale 200 g caise confiate 250 g unt moale 150 g zahar brun ½ lingurita cuisoare macinate ¼ lingurita nucsoara macinata 1 lingurita scortisoara 40 g seminte de pin zeama de la 2 portocale 200 ml lichior de alune Mod de preparare: Prima data se taie foarte marunt fructele uscate. Apoi se pun se pun intr-un bol ceramic impreuna cu coaja si zeama de portocale si lichiorul de alune. Se lasa putin deoparte, pentru a se hidrata, iar intre timp se preincalzeste cuptorul la 140 de grade. Dupa aceea se unge o tava cu grasime si se tapeteaza cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul. Se adauga ouale batute si apoi faina si mirodeniile. Se amesteca apoi cu fructele hidratate, alunele si semintele de pin si se toarna in tava. Se da 2½ ore la cuptor. sursa articol: cepapam.ro sursa fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua faina strafide sultan sunca taraneasca
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1454 viz    0 com
1940 viz    0 com
2869 viz    0 com
2176 viz    0 com
3792 viz    0 com
3428 viz    0 com
1853 viz    0 com
2428 viz    0 com
6260 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1388 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019498 (s)