News Flash:

Prajitura de Craciun cu fructe confiate

19 Decembrie 2011
2227 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura de Craciun cu fructe confiate
Ingrediente:

200 g cirese confiate
700 g amestec de stafide cu coacaze confiate
50 g radacina de ghimbir ras
75 g nuci tocate
175 g unt moale
175 g faina
3 oua
½ lingurita cuisoare macinate
½ lingurita scortisoara
100 ml vin de ghimbir
175 g zahar brun

Pentru glazura:

5 linguri gem de caise
450 g martipan

Mod de preparare:

Prima data se pune la inumiat ghimbirul si fructele confiate cu vinul de ghimbir incalzit. In acest timp se preincalzeste cuptorul la 160 de grade. Dupa aceea se unge cu putina grasime o forma rotunda si se tapeteaza cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul, apoi se adauga faina, ouale batute, nucile, mirodeniile si fructele inmuiate. Compozitia rezultata se pune in tava si se da la cuptor timp de 3 ore. Se scoate si se lasa sa se raceasca 10 minute, inainte de a o scoate din forma. La final, prajitura se unge cu gemul de caise incalzit. Cu martipanul intins intr-o foaie se acopera prajitura.

sursa reteta: cepapam.ro
sursa fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

cirese confiate nuci unt faina oua cuisoare scortisoara zahar brun
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1814 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016805 (s)