News Flash:

Prajitura de ciocolata cu mascaporne

27 Martie 2014
2179 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

nucsoara
10g amidon
1 cana apa plata
3 linguri zahar pudra
200g visine fara samburi
250ml frisca de batut min 33% grasime
1/2 lingurita sare
50g cacao
1 lingura extract de vanilie
200g faina
300g ciocolata neagra min. 75%
300g zahar
250g mascarpone
400g unt
5 oua

Mod de preparare:


Se topesc 100 g de ciocolata cu 200 g de unt pe aburi, se adauga cacao, zahar, esenta de vanilie, adaugam ouale unul cate unul, apoi adaugam mascarpone, iar la final punem faina. Aluatul se pune in forma pentru copt si se da la cuptor pentru aprox. 30-40 de minute, la 160 de grade. Intre timp, pregatim sosul de visine. Punem un vas pe foc, adaugam visinele, zaharul, nucsoara si fierbem cam 15 minute, adaugam amidon si dupa procesam sosul in blender.

Se topeste zahar pe foc pana obtinem caramel si folosind hartie de copt si polonic facem decoratiuni din caramel. Pregatim crema de ciocolata pe baie de aburi: incalzim 100 g de frisca si taiem 100 de g de ciocolata marunt. Amestecam ciocolata cu frisca si unt.

Crema aceasta se toarna pe prajitura de ciocolata. Punem prajitura la rece. Batem frisca rece cu zahar pudra, folosind mixerul. Apoi manual amestecam frisca batuta cu mascarpone.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri retete masterchef retete mascarpone
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1699 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022418 (s)