News Flash:

Prajitura "curcubeu"

9 Decembrie 2014
2143 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

30 de cirese
bombonele foarte mici (pentru decor)

Pentru stratul opac:
230 ml suc de portocale sau de ananas
4 lingurite de gelatina

Pentru stratul transparent:
cca 450 ml suc de merisoare
cca 6 lingurite de gelatina

Mod de preparare:

Pulverizeaza putin spray de gatit in doua forme de silicon sau greseaza-le cu niste ulei vegetal. Daca e prea mult ulei, sterge usor cu un prosop de bucatarie.

Taie ciresele la un capat, ca sa nu se rostogoleasca. Pune-le la scurs pe un prosop de bucatarie.

Stratul opac:
Pune sucul intr-un vas, impreuna cu gelatina. Dupa 1-2 minute, pune vasul la foc mic si amesteca in mod constant. Dupa 5 minute ia de pe foc si toarna in cele doua forme de silicon. Baga in figider pentru 30 de minute, pana la o ora.

Stratul transparent:
Pune sucul si gelatina intr-un vas si procedeaza ca la stratul opac, dupa care toarna peste stratul opac. Odata ce s-a racit compozitia si s-a intarit, scoate-o din formele de silicon, pune deasupra cateva cirese si baga inapoi in frigider. Lasa la rece cel putin cateva ore sau chiar peste noapte.
Inainte de servire, presara bombonelele.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri curcubeu prajitura curcubeu retete usoare retete dulci
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1874 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027988 (s)