News Flash:

Prajitura cu zahar pudra

3 Septembrie 2013
2964 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

8 oua
250 g unt
225 g faina
2 linguri apa
1 litru lapte caldut
2 pliculete de zahar vanilinat
300 g zahar tos
zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare:

Luam o cratita si punem cele 250g unt la topit, dupa care o lasam la racit. Albusurile le punem intr-un castron si le batem spuma cu mixerul. Intr-un alt castron, mai incapator, punem galbenusurile, adaugam 300 g zahar tos, 2 pliculete zahar vanilinat, cele 2 linguri de apa si mixam totul pana la omogenizare. In compozitia obtinuta adaugam untul topit si racit si mixam din nou pana la omogenizare. In aceasta compozitie adaugam faina in ploaie si mixam pana se incorporeaza complet. Adaugam in compozitia rezultata laptele caldut si mixam bine. In final, adaugam in compozitie albusurile batute spuma, amestecam bine cu un tel pana sunt complet inglobate.

Compozitia rezultata este lichida, avand aspectul unei ciorbe, asa trebuie sa arate, in cuptor, in timpul coacerii se vor alege singure blatul si crema. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina, turnam compozitia obtinuta in tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru 1 ora, la foc mic spre mediu. Atentie, supravegheati prajitura pentru a nu se arde!

De preferat ar fi sa nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

oua apa lapte caldut zahar vanilinat zahar pudra castron tel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2033 viz    0 com
1976 viz    0 com
2039 viz    0 com
2436 viz    0 com
3379 viz    0 com
2837 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1567 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019746 (s)