News Flash:

Prajitura cu visine si piersici

31 Martie 2012
2554 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu visine si ciuperci
Ingrediente:

4 cesti faina
3/4 ceasca ulei (ceasca este de 200ml)
2 cesti zahar
2 cesti apa rece
3 linguri otet
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
3 jumatati de piersici din compot
1 lingurita sare
coaja de la 1 lamaie
1 lingura esenta de vanilie
2 lingurite bicarbonat
5 linguri pline cu visine din compot, scurse de zeama

Mod de preparare:


 Se amesteca uleiul cu zaharul, se adauga otetul, apa, esenta si coaja de lamaie, sarea, amestecandu-se bine. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga piersicile taiate bucati mici si visinile scurse de zeama. Se amesteca si se toarna 3/4 din compozitie in tava (40/25) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. In aluatul care a ramas se pune cacaua si se amesteca bine, apoi se toarna peste cel din tava cu lingura punandu-se din loc in loc in toata tava.  Mozaicul se obtine amestacand circular cu o furculita, doar deasupra prajiturii maxim pana la jumatatea acesteia. Se da la cuptorul incins in prealabil la 180-190C pentru 45 min. Se face testul cu scobitoarea si cand este gata si putin aurita deasupra se lasa sa se raceasca si apoi se taie bucati . Se pudreaza cu zahar vanilat.
Prajitura cu visine si piersici pregatita de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina ulei zahar apa otet cacao sare bicarbonat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1808 (s) | 23 queries | Mysql time :0.031430 (s)