News Flash:

Prajitura cu visine si ciocolata

18 Februarie 2015
2707 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
300 g faina
1 plic praf de copt
4 oua
150 ml lapte
1 plic zahar vanilat
180 g zahar
200 g unt
2 linguri de cacao
3 linguri de lapte

Umplutura:
500 ml lapte
500 g visine
200 g unt
2 pachete budinca de vanilie
1 sticluta esenta de vanilie

Pentru decor:
3 linguri de lapte
200 g ciocolata neagra

Mod de preparare:

Intr-un bol se freaca untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga ouale si se mixeaza pana se incorporeaza bine, apoi se adauga urmatorul ou, pana la terminarea lor. Apoi se incorporeaza faina cu praful de copt, alternand cu laptele atunci cand aluatul se ingroasa prea tare.

Se imparte in doua, iar primul aluat se intinde intr-o tava de copt. In aluatul ramas se adauga cacao si inca 2-3 linguri de lapte, apoi se intinde in tava peste aluatul alb. Visinele fara samburi se pun in tava peste aluatul maro. Prajitura se coace la 180 de grade, timp de 30 de minute.

Pentru crema: Se pune la incalzit laptele, apoi se amesteca cu zaharul si budinca de vanilie. Se lasa pe foc pana devine groasa, apoi se da la racit amestecand usor, ca sa nu se formeze o crusta. Se mixeaza untul si se incorporeaza budinca. Crema obtinuta se pune peste blatul racit si se baga la frigider.

Cand crema s-a racit si intarit, se topeste ciocolata cu 3 linguri de lapte si se toarna deasupra. Cand este gata, se lasa la rece pentru doua ore.

sursa: a1
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajituri prajitura visine prajitura ciocolata retete culinare
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1667 (s) | 34 queries | Mysql time :0.022507 (s)