News Flash:

Prajitura cu visine si cacao - Ceva mai bun decat asta nu ai mancat pana acum

10 Iulie 2017
2347 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg visine
3 cani faina
4 oua
2 cani zahar tos
1 cana lapte + 4 linguri
1 cana ulei
2 lingurite praf de copt (1 plic)
½ lingurita sare
2 linguri cacao
1 pliculet zahar vanilat
1 lingura esenta de rom
coaja rasa de la 1 lamaie
1 cub de unt pentru uns tava
1 lingura faina pentru uns tava

Citeste si Prajitura care mi-i cea mai draga pe lumea asta - Sa o faci si tu - Prajitura cu visine

Mod de preparare:

Visinele se spala si se aleg de codite apoi se curata de samburi. Vom face 2 compozitii, o compozitie alba de vanilie si coaja de lamaie si o compozitie neagra de cacao si esenta de rom. Impartim ouale, faina, zaharul, laptele si uleiul in doua parti egale si incepem sa facem compozitia prajiturii.
Cateva precizari, eu am folosit cani mari de 300ml iar toate ingredientele sunt suficiente pentru o tava turceasca mare rotunda pentru cuptor electric. Compozitia de cacao are lapte putin mai mult decat cea de vanilie deoarece contine cacao care o intareste, iar o compozitie reusita trebuie sa fie mixata pana face bule si sa semene la consistenta cu o smantana groasa care curge.

Intr-un castron batem bine ouale cu un praf de sare si zaharul tos pana isi maresc volumul, adaugam ulei si lapte si mai mixam timp de 1 minut pana cand zaharul este complet dizolvat, apoi incorporam faina amestecata inainte cu cacao si praf de copt. Mai adaugam esenta de rom si inca 3-4 linguri de lapte si mai mixam putin.
Turnam compozitia cu cacao intr-o tava de cuptor unsa cu unt si tapetata cu faina, asezam un rand de visine si dam tava deoparte.

Mixam intr-un castron ouale cu un praf de sare, zaharul tos si zaharul vanilat pana cand isi maresc volumul, apoi adaugam uleiul si laptele si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat. Adaugam coaja de lamaie rasa si incorporam faina amestecata inainte cu praful de copt, mixam bine pana in compozitie apar bule.
Turnam compozitia de vanilie in tava acoperind primul strat de cacao. 

Asezam alt strat de visine si le apasam cu degetul in compozitie, apoi dam prajitura la cuptor pentru aproximativ 40 minute, primele 10 minute coacem la 250 grade, inca 10 minute la 200 grade, iar restul pana cand prajitura este gata la 180 grade.
Cand prajitura este gata si trece testul scobitorii o lasam sa se raceasca apoi o portionam dupa preferinta in romburi sau patrate.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Reteta de prajitura cu visine si cacao ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

visine zahar tos cacao smantana groasa tava castron testul scobitorii
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1746 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014567 (s)