News Flash:

Prajitura cu visine - Cum o faci ca sa fie pufoasa

31 Mai 2016
7163 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

500 gr visine
8 linguri cu varf faina
8 oua
300 gr zahar
4 linguri ulei
o fiola esenta de vanilie
coaja rasa de la o portocala
2 plicuri praf de copt (de preferat cu sofran)
un praf sare
o lingura zeama de portocala

Mod de preparare:

Spala visinele si scoate-le samburii. Lasa-le apoi intr-o sita la scurs. Bate albusurile spuma tare, imperuna cu un praf de sare. Incorporeaza apoi zaharul treptat continuand sa mixezi pana cand acesta se topeste. Adauga apoi galbenusurile, pe rand. Incorporeaza apoi cate o lingura de faina iar la final cate o lingura de ulei.

La final adauga praful de copt, esenta de vanilie si coaja de portocala. Dupa ce totul s-a incorporat foarte bine, adauga o lingura de suc de portocale si amesteca usor, cu ajutorul unei spatule. Toarna compozitia in tava. Intr-o farfurie adauga putina faina. Inainte de a pune visinele peste prajitura, tavaleste-le cu partea taiata in faina. Asaza visinele peste blat cu partea pudrata in jos.

Coace prajitura la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, timp de 30-40 de minute, sau pana cand devine aurie la suprafata si este bine patrunsa in interior.
Inainte de a servi prajitura las-o sa se raceasca foarte bine, la temperatura camerei. Tai-o cubulete, sau romburi si presar-o cu zahar pudra la suprafata.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura visine prajitura pufoasa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4877 viz    0 com
10842 viz    0 com
12959 viz    0 com
1540 viz    1 com
12029 viz    0 com
4803 viz    0 com

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1694 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034413 (s)