News Flash:

Prajitura cu urda

23 Mai 2011
3819 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu urda
Ingrediente: 500 g urda dulce 2 linguri dulceata de pepene rosu sau stafide 500 g faina 600 g zahar 4 linguri cacao 200 g unt 1 praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu 350 ml lapte 8 oua 1 lingura amidon Mod de preparare: Intr-un bol, amestecam urda, adaugam 2 oua si dulceata. In alt bol frecam 6 galbenuse cu 400 g zahar si cu untul, adaugam laptele si la final ingredientele uscate. Amestecam usor cu o paleta. Tapetam o tava cu unt si faina, rasturnam jumatate din compozitie, presaram urda pe toata suprafata aluatului, dupa care turnam si restul de aluat. Nivelam cu paleta si dam la copt pentru o ora, la foc moderat (cuptorul fiind incalzit in prealabil). Intre timp batem bine, albusurile cu 200 g zahar si amidonul. Dupa ce au trecut cele 60 de minute, scoatem tava, adaugam albusul nivelandu-l peste toata suprafata si mai dam la cuptor pentru 15-20’. Cand este rece o portionam si o servim ca atare sau ornata cu ciocolata rasa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

urda dulce
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2294 viz    0 com
938 viz    0 com
1294 viz    0 com
2473 viz    0 com
1024 viz    0 com
1526 viz    0 com
1352 viz    0 com
1024 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1295 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012882 (s)