News Flash:

Prajitura cu umplutura gingasa de branza, mere dulci si bezea aerata – o combinate FOARTE delicioasa! UITE ce usor se FACE!

11 Ianuarie 2017
4707 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu mere pe care o impartasim astazi cu voi, este un desert traditional  german, cel mai des pregatit in perioada Craciunului. Acesta este preparat sub forma unui dreptunghi, din aluat sfaramicios, umplut cu branza de vaci, mere dulci si bezea aerata – o combinatie ce nu te poate lasa indiferent. Se face foarte usor.  Incercati-o si nu veti regreta!

Ingrediente:


1.5 cani faina
100 gr unt
50 gr smantana
2 oua
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
250 gr branza de vaci
3/4 cana zahar
5 mere
scortisoara (dupa gust)
suc de lamaie
lapte condensat
1 plic zahar vanilinat

Mod de preparare:

1. Intr-un bol amestecati 1 galbenus, 2 linguri de zahar, untul topit, smantana si bicarbonatul pana la omogenizare.
2. Adaugati faina cernuta si framantati un aluat moale.
3. Intindeti aluatul si transferati-l in forma de copt. Formati bordurile.  Strapungeti-l cu furculita in cateva locuri.
4. Frecati branza de vaci cu zahar dupa gust, vanilie, lapte condensat si 1 galbenus. Amestecati pana obtineti o compozitie omogena.
5. Turnati compozitia obtinuta  peste aluat. Distribuiti-o uniform.
6. Taiati merele felii subtiri si distribuiti-le uniform pe stratul de branza. Presarati-le cu putina scortisoara.
7. Coaceti desertul in cuptorul preincalzit la temperatura 180°C, timp de 30 de minute.
8. Intre timp mixati albusurile cu putin suc de lamaie. Adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana obtineti o spuma consistenta.
9. Scoateti prajitura din cuptor, distribuiti uniform albusurile batute (folositi o punga de patiserie) ai dati-o din nou la cuptor pe 10-15 minute, la temperatura 170°C.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura branza prajitura mere
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1633 (s) | 24 queries | Mysql time :0.016045 (s)