News Flash:

Prajitura cu umplutura de piersici

28 Martie 2014
3096 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

230g unt
1/4 lingurita sare
1 lingura praf de copt
200g zahar
300g faina
1 ou

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 190C si unge o tava (22x33cm).

Pentru aluat:

Amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea. taie untul in cubulete mici si adauga-l in amestecul de ingredinete uscate. Framanta cu degetele pana cand obtii un aluat cu textura grunjoasa. adauga oul batut usor si continua sa amesteci ca sa il incorporezi in aluat.
Aseaza cu mana jumatate din aluat la baza tavii si preseaza-l putin. Pune restul de aluat in frigider cat pregatesti umplutura.

Pentru umplutura:

7 piersici mari curatate de coaja si taiate in cubulete
2 linguri suc de lamaie
50g faina
200g zahar
¼ lingurita sare
½ lingurita scortisoara
¼ lingurita nucsoara

Mod de preparare:

Picura sucul de lamaie peste piersicile taiate cubulete si adauga peste ele faina, zaharul, sarea si mirodeniile amestecate in prealabil. Amesteca bine si intide toata umplutura peste aluatul pus in tava. Faramiteaza restul de aluat peste stratul de piersici. Coace prajitura 45 de minute si lasa-o sa se raceasca bine inainte sa o tai.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri prajitura umplutura sfaturi prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5967 viz    0 com
1669 viz    0 com
2311 viz    0 com
2242 viz    0 com
10904 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1771 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028750 (s)