News Flash:

Prajitura cu suc Fanta

11 Decembrie 2013
6380 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
100 ml ulei
4 linguri faina
2 linguri cacao
1 praf de copt
1 praf de sare
esenta de rom

Pentru crema:
200 g unt
600 g branza de vaci
150 g zahar pudra
esenta de vanilie

Pentru glazura:
800 ml suc Fanta
4 linguri zahar
1 plicuri budinca de vanilie

Mod de preparare:

Blat
Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza), amestecam usor, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, praful de sare si adaugam treptat in compozitia de ou. Adaugam si esenta si omogenizam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema
Untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam branza de vaci si esenta, mixam bine pana devine o crema pufoasa.

Glazura
Prafurile de budinca le amestecam cu zaharul si putin suc. Restul de suc il punem la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca, amestecam continuu pana se ingroasa.

Asamblare
Peste blatul rece intindem crema de branza si deasupra budinca de fanta, apoi dam la rece 2-3 ore.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura fanta retete culinare culinar bzi retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1670 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019345 (s)