News Flash:

Prajitura cu stafide si mere

3 Septembrie 2012
1883 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

340 g faina
4 mere taiate feliute
70 g zahar
1 lingurita scortisoara

2 linguri apa rece

1 lingura zahar
sucul de la jumatate de lamaie
180 g unt rece
50 g stafide

2 linguri fulgi de cocos
30 g fulgi de ovaz

Mod de preparare:

Incingem cuptorul la 180 grade. Ungem o tava si o tapetam cu hartie de copt. Intr-un robot de bucatarie procesam faina, zaharul brun, scortisoara si untul. Adaugam apa rece si procesam pana se leaga aluatul. Punem la frigider ¾ din aluat timp 30 de minute. Aluatul ramas il asezam in tava pregatita. Bagam tava la cuptor timp de 20 de minute. Lasam apoi sa se raceasca complet. Intre timp, punem la fiert merele cu zahar si cu o lingura zeama de lamaie. Amestecam pana cand se dizolva zaharul. Mai lasam apoi sa fiarba la foc mic inca 15 minute. Dupa ce s-a racit complet incorporam stafidele. Turnam compozitia de mere peste aluatul din tava. Intr-un bol dam prin razatoare aluatul de frigider si-l amestecam cu fulgii de ovaz si cu nuca de cocos. Presaram acest amestec peste mere si bagam din nou la cuptor timp de 35 de minute. Lasam sa se raceasca complet inainte de servire.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina mancare mere zahar scortisoara apa rece unt rece stafide servire
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1599 (s) | 23 queries | Mysql time :0.022191 (s)