News Flash:

Prajitura cu sos de zmeura si ciocolata

6 Martie 2013
2138 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 lingurita boabe de piper rosu
1 baton vanilie
frunze de menta
100 g frisca lichida
4 linguri apa
250 g zmeura
2 linguri fulgi de migdale
50 g merisoare
2 linguri zahar
100 g nuca
1 portocala
1 lamaie
100 g faina alba
1 plic praf de copt
3 linguri cacao
250 g zahar tos
100 g ciocolata neagra menaj
2 oua
100 g unt (85% grasime)

Mod de preparare:

Intr-o craticioara se pun zaharul, untul si 3 linguri de cacao.  Se topesc la foc mic pana dau in clocot. Compozitia rezultata se raceste si apoi se adauga cele 2 galbenusuri pe rand amestecand continuu. Separat se bat albusurile spuma si se adauga alternativ cu faina, praful de copt dizolvat in lamaie, coaja rasa de portocala si nucile maruntite.

Compozitia  se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se presara deasupra nuca maruntita, fulgi de migdale si merisoare iar apoi se coace la foc potrivit (170 grade C). Pana se dezlipeste de pe margine.
Intre timp se prepara crema ganache astfel: intr-o craticiora se pun 100 ml frisca lichida si 100grame ciocolata menaj. Acestea se topesc la foc mic pana capata o consistenta cremoasa.

Pentru sosul de zmeura cu piper rosu se pun intr-un wok 250 grame zmeura cu 2 linguri de zahar, 4 linguri de apa, miezul unei pastai de vanilie si o lingurita de boabe de piper rosu. Acestea se fierb la foc mic pana cind sosul capata consistenta dorita, apoi sosul se trece printr-o strecuratoare fina si se mai adauga praf de piper rosu.
Acele de ciocolata se obtin prin razuirea unei unei bucati de ciocolata menaj cu ajutorul unui cutit de curatat legume .

Mod de asamblare: cu ajutorul unei forme cilindrice se decupeaza bucata de prajitura care urmeaza sa fie imbracata in crema ganache iar apoi tavalita prin acele de ciocolata.
Plate-ul va contine o prajitura de ciocolata, un mic bol cu sos de zmeura si o frunza de menta si in functie de inspiratia de moment un decor din sos de ciocolata si sos de zmeura.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

baton vanilie frisca lichida apa zmeura merisoare zahar nuca portocala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1701 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025801 (s)