News Flash:

Prajitura cu smantana si cacao

27 Ianuarie 2014
57911 Vizualizari | 10 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
400 g faina
1 ou
250 g margarina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
100 g zahar
2 linguri de cacao
1 lingura smantana

Pentru crema:
500 ml lapte
2 pachete de budinca de vanilie
200 g zahar
1 pliculet de zahar vanilat
1 pahar mare de smantana (375 g)

Mod de preparare:

Preparam crema, fierbem cele doua budinci in lapte, cu zaharul si zaharul vanilat. Dupa ce s-a racit, adaugam smantana si omogenizam cu mixerul.
Amestecam bicarbonatul in faina, faramitam margarina si adaugam si celelalte componente, framantam bine aluatul. Impartim aluatul in doua parti egale si intindem la marimea unei tavi. Eu am uns tava cu putin ulei peste care am presarat faina inainte sa asez una din paturile obtinute.

Peste intindem crema intr-un strat uniform la urma asezand cealalta patura, In functie de cuptor la 180 grade se coace intre 20-25 minute. Dupa ce s-a racit, se taie foarte usor. Deasupra am ornat cu ciocolata alba topita.

Prajitura cu smantana recomandata de Gabriela Szabo Ciordas.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2152 viz    0 com
1908 viz    0 com
2894 viz    0 com
1146 viz    0 com
1925 viz    0 com
2209 viz    0 com
4863 viz    0 com

Comentarii (10)

Paun Victoria  | #277
da multe mai oamenii in casa, din reteta asta am numai ou, 1 lingura de smantana (dar chiar o lingura), faina si zahar.Pot sa ma apuc?
M-a deranjat titlul "cu ce ai in casa" in rest prajitura este perfecta si multumesc. In aceste timpuri de austeritate merge "apa, paie si bataie" nu stiu de unde fac rost de paie, si asta e incomplet, nota ii dau asa pe negustate, banuiesc ca este buna
alexandra  | #278
si blatul? ametecam toate incredientele si bagam in cuptor nu? vai ce simplu e. Oameni buni cand postati o reteta scriete.o toata nu pe jumatate.
RALUCA DINICA  | #279
Buna. Nu inteleg un lucru pentru ca nu e explicat foarte bine. Blatul se coace separat sau cum ? se baga la cuptor cu crema aia la mijloc ? in rest arat f bine prajuta si cred ca e delicioasa cu crema cu smantana.
FULGER  | #280
da, asta nu pre e o prajitura economica ( 1: trebuie budinca si smantana ; 2: trebuie bicarbonat , si altele ; 3: toate ce mentionate mai sus costa multi bani , pt unii,)
CEA MAI ECONOMICA PRAJITURA SUNT GOGOSILE SI CLATITELE ( trb doar apa si faina , poate ulei , nitel zahar , sau dulceata si e gata ) ~ economie totala
nitu ana  | #281
Asta e economica?Lipsuri multe,de ex.cat de grasa sa fie smantana,ca la crema nu se pune orisice si se coace "2025 min"?
carmen  | #282
nu este explicata f bine, se baga si crema la cuptor?????
nastase elena  | #283
doamnele mele......si pana la urma daca-i pui zahar si ce mai ai prin camara din cele de mai sus, trebuie sa iasa prajitura.cred eu ca se coace impreuna cu crema...... si apoi incercam si vedem ce iese.iar data viitoare mai improvizam si noi, ca de ,, suntem toate gospodine,, pofta buna !!
Ciordas Gabriela  | #284
Da, crema se pune la cuptor, iar timpul de coacere este intre 20 ; 25 minute, depinde de cuptor. A fost o greseala de redactare cu 2025. Smantana pe care am folosit-o era cu 12% procent de grasime.
valcu irina  | #285
este foarte bine explicata reteta,se intinde prima parte a aluatului seintinde si crema uniform iar dupa aceea se aseaza a doua foaie,se baga la cuptor pentru20 - 25 min
claudia  | #288
Nu se explica crema care este si blatul care este,zici ca se pun toate ingredientele la un loc si bagi la cuptor,explica si tu crema care e blatu ?blatu care e?
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1910 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023710 (s)