News Flash:

Prajitura cu scortisoara si mere

6 Noiembrie 2012
3225 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g faina
2 mere
2 lingurite scortisoara
2 linguri zeama de lamaie
250 g zahar
250 g unt
1 plic praf de copt
4 oua
zahar pudra

Mod de preparare:


Se incinge cuptorul la 180 grade. Ungem o forma de tort. Decojim merele si le taiem feliute. Le punem intr-un castron si turnam zeama pe lamaie peste si adaugam o lingurita scortisoara. Intr-un bol amestecam 50 g unt cu 50 g zahar, 50 g faina si o lingurita de scortisoara si framantam cu degetele. Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul ramas cu ajutorul unui mixer electric, pana cand obtinem o compozitie pufoasa. Topim restul de unt si-l incorporam in aceasta compozitie. Incorporam apoi faina treptat si amestecam pana la omogenizare. Turnam compozitia in forma de tort si asezam feliutele de mere deasupra. Presaram peste mere compozitia sfaramicioasa cu unt si bagam la cuptor timp de 50 de minute. Lasam sa se raceasca in tava timp de 10 minute inainte de a scoate din cuptor. Servim cu ceai si zahar pudra.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete dulci retete desert faina mere scortisoara zahar unt oua castron
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2856 viz    0 com
2580 viz    0 com
2345 viz    0 com
5542 viz    0 com
2545 viz    0 com
2509 viz    0 com
1315 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1717 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027158 (s)