News Flash:

Prajitura cu ricotta si nuttella

29 Aprilie 2012
3413 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajituri cu ricotta si nuttella
Ingrediente:

300 g faina
un ou
50 g zahar
40 g unt la temperatura camerei
13 g drojdie proaspata
100 ml lapte caldut
o lingurita micuta de miere
5 g sare
coaja rasa de lamaie
5 g sare
     
Pentru umplutura:
   
cca 150 g ricotta
un ou
60 g zahar
un pliculet zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
nutella


Mod de preparare:

Intr-un castronel punem 50 g faina, 50 ml lapte caldut, zaharul si drojdia, le amestecam bine cu o lingura si acoperim vasul timp de o ora. In masina de piine am pus restul de faina, oul, untul, esenta de lamiie, amestecul de drojdie din castronel, laptele si am framintat cca 10 minute, am adaugat si sarea, apoi am continuat framintatul. Acoperim vasul in care avem aluatul si-l lasam la dospit timp de o ora, o ora jumatate, pina vedem ca s-a dublat volumul aluatului.
Pentru umplutura, amestecam ricotta, oul, zaharul vanilat si coaja de lamiie, zaharul de preferat sa-l adaugam in momentul cind facem trandafirasii, altfel compozitia devine prea lichida. Sau... folosim nutella.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l impartim in bilute de cca 35 de g una.
Luam pe rind cite o biluta si cu sucitorul formam cercuri de cca 10 cm. Punem in mijloc o lingurita de umplutura (de preferat sa punem acum un pic de zahar peste ricotta, riscul e mai mic de a se forma lichidul in umplutura) si incepem sa formam petalele trandafirului. Luam o petale da, una nu, adica primele trei vor inchide intr-un cerc umplutura, apoi terminam cu celelalte trei petale. 
In tava tapetata cu hartie de copt, asezam trandafirasii distantiati intre ei (eu am obtinut 16 bucati), acoperim si lasam in loc caldut la dospit, timp de cel putin 30 de minute, cred ca le-am putea lasa si o ora, dar eu nu am avut timp la dispozitie. Preincalzim cuptorul la 170-180 de grade, ungem cu un ou zbatut cu o lingura de zahar - trandafirasii si-i bagam in cuptor pentru cca 15-20 de minute, depinde foarte mult de cuptorul din dotare.
Lasam la racit, presaram zahar pudra deasupra si le servim. 
Prajitura cu ricotta si nuttella pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina zahar unt drojdie lapte miere sare ricotta zahar vanilat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

5454 viz    0 com
3117 viz    0 com
4597 viz    0 com
4057 viz    0 com
5820 viz    0 com
4255 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1881 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031459 (s)