News Flash:

Prajitura cu prune - Toate gospodinele o sa ramana cu gura cascata cand o sa afle modul de preparare

6 Ianuarie 2017
19310 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

12 prune coapte
100 ml rom
50 ml apa calda
6 oua
300 g zahar
300 g faina
4 linguri apa fierbinte
4 linguri ulei
1 plic praf de copt
esenta de vanilie
zahar pudra

Mod de preparare:

Am spalat prunele, le-am taiat jumatate si le-am pus in apa calda cu rom.

Dupa 15 min le-am pus la scurs intr-o sita. Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut bine adaugand treptat zaharul, apoi apa fierbinte. Cand zaharul este aproape topit, am adaugat galbenusurile unul cate unul. Apoi am pus uleiul, mixand continuu.
Faina am amestecat-o cu praful de copt, apoi am incorporat-o in compozitie. La final am pus si esenta de vanilie.
Compozitia am pus-o intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Prunele le-am amestecat cu o lingura de faina, apoi le-am asezat la distante relativ egale. Am dat tava la cuptor pentru 1 ora, la foc mic.
La final am pudrat prajitura cu zahar pudra.
Am taiat prajitura in asa fel ca in mijlocul fiecarei bucati sa fie cate o pruna.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura prune prajitura fructe
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1597 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017943 (s)