News Flash:

Prajitura cu prune si scortisoara

11 August 2014
3684 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

1 cana si 3 linguri de faina
1 ou
14 prune mari
1 cana zahar brun
1 cana zahar tos
1 lingurita scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
1 lingurita praf de copt
1/2 cana unt topit
sare

Mod de preparare:

Taie fiecare pruna in 4 bucati egale si indeparteaza samburele. Adauga zaharu brun, trei linguri de faina si scortisoara. Amesteca bine compozitia.
Intr-un bol incapator adauga praful de copt, faina, un praf de sare, nucsoara si zaharul tos. Adauga apoi oul batut foarte bine si amesteca totul cu ajutorul unei furculite pana obtii un aluat sfaramicios.

Adauga amestecul de prune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Desupra presara aluatul sfaramicios si apoi stropeste totul cu untul topit.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit in pealabil la 180 grade. Coce totul timp de 40-45 de minute, pana cand prunele sunt moi iar blatul este auriu.
Serveste prajitura la temperatura camerei alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prune prajitura prune retete culinare retete august
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1632 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027110 (s)