News Flash:

Prajitura cu prune si migdale

6 August 2013
1467 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6-8 prune fara samburi si feliate
100 g coaja de lamaie
30 g de faina alba
125 g zahar tos
100 g migdale pisate
450 g aluat fraged de patiserie
zahar pudra
frisca

Mod de preparare:


Pune intr-un bol mediu feliile de prune, coaja de lamaie, faina, zaharul tos si migdalele. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, intinde foaia de aluat si tai-o in patru. Extinde fiecare sectiune, astfel incat fiecare latura sa aiba 16-18 cm si o grosime de 1 cm. Asaza patratele din aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Toarna umplutura din prune in mijlocul fiecarui patrat, lasand libera o margine de 5 cm pe toate laturile.
Indoaie marginile in sus, astfel incat sa obtii o forma de cosulet (umplutura ramane inca vizibila). Introdu totul la copt timp de 20-25 de minute, pana aluatul devine rumenit, iar umplutura pare bine coapta. Lasa totul la racit timp de o ora.
Cosuletele cu prune si migdale se servesc reci, pudrate cu zahar tos si glazurate cu frisca!

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar tos migdale pisate
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1490 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024463 (s)