News Flash:

Prajitura cu prune si faina de malai

28 Mai 2014
1648 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

10 prune rosii sau negre
1 cana de malai instant
1/4 cana de zahar + 5 linguri
1 lingura de esenta de vanilie
2 cani de lapte integral
1 baton de unt
1/2 lingurita de sare kosher
1/2 cana de miere
4 oua
coaja rasa de la o lamaie
frisca proaspata

Mod de preparare:

Unge cu unt o tava pentru copt si feliaza prunele, dupa ce ai scos samburii. Presara 1/2 cana de zahar peste ele si lasa-le deoparte. Incalzeste laptele intr-o tigaie mica la foc mediu si adauga esenta de vanilie. Incorporeaza untul, coaja rasa de lamaie si sarea. Fierbe amestecul si adauga treptat malaiul, amestecand constant, timp de un minut. Transfera compozitia intr-un bol mare si adauga un ea mierea, galbenusurile de ou si cele 5 linguri de zahar ramase. Omogenizeaza compozitia cu ajutorul mixerului si apoi pune-o in tava unsa. Coace-o timp de 45 de minute in cuptorul preincalzit la 190 de grade. Dupa ce ai lasat-o la racit timp de 20 de minute, serveste-o cu frisca si cu prune proaspete.

Aceasta prajitura se serveste la temperatura camerei, alaturi de un shake cu vanilie. Daca vrei sa arate mai spectaculos, o poti decora cu frunze proaspete de menta si cu coaja rasa de lime. In momentele cand o prepari pentru musafiri, poti folosi forme de briose in locul tavii, pentru a arata mai spectaculos.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri prajituri prune prajituri malai retete culinare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1761 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028159 (s)