News Flash:

Prajitura cu prune

12 Februarie 2016
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru aluat:
cca 350 gr faina alba
2 linguri zahar
1/4 lingurita sare
8 linguri unt nesarata, taiat in cubulete
50 gr smantana
50 ml apa rece ca gheata

Pentru umplutura:
1/4 lingurita scortisoara (aromeaza prajitura cu prune)
450 gr prune injumatatite
1 galbenus mixat cu o lingura de apa
zahar pudra
cca 75 gr zahar brun

Mod de preparare prajitura cu prune:

1. Amesteca intr-un robot faina, zaharul si sarea.
2. Adauga untul si continua sa mixezi.
3. Dupa ce se formeaza un aluat mai grunjos, pune smantana si apa rece ca gheata. Omogenizeaza.
4. Pune aluatul intr-un bol, acopera-l si baga-l in frigider pentru 30 de minute.
5. Incinge cuptorul la 220 de grade Celsius.
6. Tapeteaza o tava de copt cu hartie pergament.
7. Presara faina pe masa, intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor, apoi muta-l in tava. Ai grija sa fie mai mare decat tava, astfel incat acopere marginile.
8. Amesteca scortisoara si zaharul brun.
9. Pune prunele pe aluat, presara mixul cu zahar si scortisoara, acopera marginile cu aluatul din afara tavii si unge totul cu galbenul zbatut. Mai presara zahar brun.
10. Baga tava in cuptor pentru 45 de minute. Inainte de servire, lasa prajitura cu prune sa se raceasca vreo 30 de minute, apoi presara zaharul pudra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura prune tarta prune aluat tarta
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

28732 viz    0 com
1107 viz    0 com
2845 viz    0 com
1664 viz    0 com
3264 viz    0 com
3664 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1555 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024573 (s)