News Flash:

Prajitura cu portocala si migdale

22 Aprilie 2016
1174 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

150 ml ulei de masline extravirgin + cateva linguri
150 gr migdale feliate
80 gr zahar granulat
300 gr faina alba
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare kosher
4 oua mari
2 lingurite coaja rasa de portocala
50 ml suc de portocala, proaspat stors

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Unge cu ulei 3 tavi de cozonac, apoi tapeteaza-le cu hartie pergament.
3. Marunteste migdalele cu 1 lingura de ulei si 75 gr zahar.
4. Mixeaza faina cu praful de copt si sarea.
5. Separat mixeaza ouale cu restul de zahar, vreo 4-5 minute. Adauga treptat restul de ulei. Da viteza mixerului la mic si continua sa mixezi, adaugand si coaja si sucul de portocala.
6. Pune apoi mixul cu faina. Omogenizeaza.
7. Pune aluatul in tavi, presara migdale si baga in cuptor pentru 30-35 de minute sau pana cand prajiturile trec testul cu scobitoarea. Inainte de a le muta in farfurie, lasa-le sa se raceasa vreo 15 minute in tavi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura migdale prajitura portocale retete usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1803 viz    0 com
1384 viz    0 com
5356 viz    1 com
1419 viz    0 com
1542 viz    0 com
2519 viz    1 com
9257 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1672 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020519 (s)