News Flash:

Prajitura cu portocala si lamaie

13 Ianuarie 2015
4793 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru baza:
450 gr faina alba
1/2 lingurita sare
70 gr zahar brun
60 gr zahar pudra + cateva lingurite
170 gr unt

Pentru umplutura:
300 gr zahar granulat
6 linguri faina alba
1/8 lingurita sare
50 ml zeama de portocala
4 oua mari
3 galbenusuri
3 linguri jumatate de smantana
170  ml zeama de lamaie
o lingura jumatate de coaja de lamaie

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius si greseaza cu putin unt o tava. Lasa deoparte. Mixeaza intr-un robot de bucatarie faina, zaharul pudra, sarea si zaharul brun. Pune apoi untul taiat cubulete si amesteca pana cand obtii un aluat faramicios. Pune compozitia in tava si baga in cuptor pentru 20 de minute.

Umplutura:
Intre timp, mixeaza zaharul cu faina si sarea. La cateva minute dupa ce ai scos tava din cuptor, mixeaza zeama de lamaie cu coaja si sucul de portocala, apoi pune ouale, galbenusurile si smantana si toarna compozitia peste blatul din tava. Redu apoi temperatura la vreo 150 de grade Celsius si baga inapoi in cuptor, pentru 20-25 de minute. Cand e gata, scoate, lasa sa se raceasca in jur de o ora la temperatura camerei, apoi acopera si baga in frigider pentru 2 ore sau chiar peste noapte. Decoreaza cu cateva lingurite de zahar pudra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto


prajitura portocala retete prajituri retete citrice retete usoare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1779 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027185 (s)