News Flash:

Prajitura cu portocala si cuisoare

16 Decembrie 2013
1659 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

225g crema de branza moale
110g unt la temperatura camerei
180ml apa calda
2 linguri coaja de portocala
85g miere
260g melasa
2 oua
140g zahar
180ml ulei
1/2 lingurita sare
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita cuisoare macinate
1 lingurita scortisoara
2 lingurite ghimbir pudra
220g faina
260g zahar pudra cernut

Mod de preparare:

Incinge cuptorul al 180C, unge o tava patrata (20x20cm) si tapeteaza-o cu hartie de copt. ( Se poate folosi si o tava rotunda de 23-24cm). Amesteca faina cu mirodeniile, bicarbonatul si sarea. Bate cu mixerul ouale cu uleiul si zaharul. Adauga melasa, mierea si coaja de portocale, apoi incorporeaza ingredientele uscate. Ultima adaugata este apa calda.
Toarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura 35-45 minute, pana cand trece de testul scobitorii. Intre timp, mixeaza intr-un bol crema de branza cu untul moale si zaharul pudra. Poti adauga si 2 lingurite extract de vanilie sau semintele de la jumatate de pastaie de vanilie.
Cand prajitura s-a copt lasa-o sa se raceasca in tava timp de 20 de minute, apoi complet, asezata pe un gratar. Intinde crema de branza pe suprafata ei si decoreaza cu seminte de rodie.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1914 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031247 (s)