News Flash:

Prajitura cu Nutella si cacao

10 Februarie 2016
3264 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

4 oua la temperatura camerei
125 gr zahar fin
300 gr Nutella
125 gr unt topit, dar rece
1 lingurita extract de vanilie
putina sare
2 linguri cacao pudra
100 gr faina alba
500 ml lapte caldut
zahar pudra (pentru decor)

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 160 de grade Celsius.
2. Tapeteaza o tava cu hartie pergament.
3. Separa ouale.
4. Bate spuma albusurile. Lasa-le deoparte.
5. Mixeaza galbenusuruile cu zaharul pudra, ca sa obtii o compozitie cremoasa.
6. Adauga Nutella, unt topit, extract de vanilie, sare si pudra in mixul cu galbenus. Omogenizeaza.
7. Continua sa mixezi la viteza mica si pune faina, cate o lingura, apoi laptele. Omogenizeaza. Compozitia trebuie sa fie ca aluatul pentru crepes.
8. Incorporeaza usor albusurile, folosind o spatula.
9. Toarna aluatul in tava pregatita si bag-o in cuptor pentru 40-50 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
10. Lasa prajitura sa se raceasca, apoi bag-o in frigider pentru cel putin 2 ore.
Serveste-o cu zmeura si zahar pudra.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura nutella prajitura cacao reteta prajitura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1472 (s) | 23 queries | Mysql time :0.019564 (s)