News Flash:

Prajitura cu nuci

5 Iunie 2019
647 Vizualizari | 0 Comentarii

Simpla si rapid de preparat, aceasta reteta are un gust pe care nu-l vei uita usor!

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g unt
  • 160 g zahar
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • otet
  • 3 galbenusuri
  • 200 g iaurt

Pentru crema de nuci

  • 250 ml lapte
  • 250 g nuci macinate
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 150 g zahar
  • 200 g unt topit

Pentru crema de cacao

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri cacao neagra
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 4 pere, taiate cubulete

Mod de preparare:

Intr-un bol, mixezi untul cu zaharul. Adaugi treptat faina, praful de copt stins in putin otet si amesteci bine. Incorporezi galbenusurile batute cu iaurt si omogenizezi pana obtii un aluat. Il asezi intr-o tava tapetata si il dai la cuptor, pana trece de testul scobitorii.

Pentru crema de nuci, pui laptele la fiert, adaugi nucile macinate, esenta de vanilie si zaharul. Le lasi sa fiarba pana se ingroasa compozitia, apoi o dai deoparte. Cand s-a mai racit, incorporezi untul si amesteci bine.

Pentru crema de cacao, bati frisca lichida si o amesteci cu cacaua. Intr-o tigaie, pui untul la topit. Adaugi zaharul, perele si le intorci pe ambele parti, din cand in cand. Pana sa inceapa sa se caramelizeze, le iei de pe foc si le combini cu amestecul de frisca. Dai la rece, 2 ore.

Tai blatul in 2 felii egale. Pentru a monta prajitura, asezi o felie de blat, o parte din crema de nuci, crema de cacao, un alt strat de crema de nuci, cea de-a doua foaie de prajitura si, la final, crema ramasa de nuci.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura nuci prajituri casa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1521 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018858 (s)