News Flash:

Prajitura cu nuca si vanilie

19 Decembrie 2013
2521 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
6 albusuri
6 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri nuca macinata
1 lingurita praf de copt
1 plic zahar vanilat

Pentru crema:
6 galbenusuri
3 linguri zahar
3 linguri faina
400 ml lapte dulce
100 g frisca
1 fiola esenta de vanilie

Pentru decor: ciocolata rasa

Mod de preparare:

Blat
Am amestecat faina cu nuca macinata si praful de copt. Albusurile impreuna cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Am adaugat zaharul si zaharul vanilat, si am mixat pana amestecul capata o nuanta lucioasa. Cu ajutorul unei spatule, am incorporat amestecul de faina si nuca, amestecand de jos in sus.
Am uns si tapetat cu hartie de copt, o tava de 20x30, in care am turnat compozitia. Tava am dat-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumeneste usor si devine ferma la atingere. Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul pana s-au albit. Am adaugat faina si am omogenizat usor. Laptele l-am pus treptat, amestecand usor. Vasul l-am pus pe foc mic si am amestecat continuu, fara a lasa sa clocoteasca, pana ce compozitia s-a ingrosat. Am dat deoparte si am lasat sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu face crusta.
In budinca racita am incorporat frisca batuta si am adaugat esenta de vanilie. Peste blatul racit am pus crema, iar deasupra ciocolata rasa. Prajitura am dat-o la frigider pentru cateva ore, apoi am portionat-o.

Prajitura cu nuca si vanilie recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat faina crema lapte dulce decor ciocolata rasa blat crema frigider
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1374 viz    0 com
1646 viz    0 com
941 viz    0 com
1832 viz    0 com
1122 viz    0 com
1446 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1704 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023543 (s)