News Flash:

Prajitura cu nuca si nutella

14 Februarie 2012
4750 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu nuca si nutella
Ingrediente:

4 oua
nutella
250 g zahar
200 g unt
un praf de sare
1 plic praf de copt
150 ml lapte
425 g faina
3 plicuri zahar vanilat
esenta de rom/vanilie
miez de nuca
    
Mod de preparare:

Am cintarit untul si l-am bagat un pic la MO, dupa care am separat galbenusurile de albusuri.
Intr-un castron punem untul topit, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, sarea si esenta. Se mixeaza bine de tot pana se deschide la culoare compozitia se adauga laptele putin cate putin, in timp ce mixam in continuare (laptele sa fie rece, nu cald). Din lapte mai pastram putin ca sa punem din el si cand adaugam faina amestecata cu praful de copt, si apoi cernuta. Iese o compozitie mai densa, si in caz ca nu face fata mixerul la aluat, mai puneti un pic de lapte.
Separat se bat albusurile spuma si se pun peste aluat, apoi cu o lingura de lemn incepem sa amestecam de sus in jos usurel. Amestecam pana apar basici in aluat.Tapetam o tava nu foarte mare, in care se pune mai mult de jumate din cantitatea de aluat. Intr-o punga se pun cam 4 linguri zdravene de nutella, se decupeaza la un colt si dupa aia desenam peste compozitie. Punem deasupra si restul de aluat, cu o lingura, din loc in loc si se niveleaza usor. Se presara deasupra nuci, dupa care se baga tava la cuptor preincalzit la 175 grade, pentru 25-30 minute. Verificati cu scobitoarea, vedeti ce bronzata e si ce bine arata. Se pudreaza, se lasa la racit si se taie patrate.
Prajitura cu nuca si nutella pregatita de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

oua nutella zahar unt sare lapte faina zahar vanilat
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1656 (s) | 34 queries | Mysql time :0.036654 (s)