News Flash:

Prajitura cu nuca si ness pe care o puteti pregati oricand va este pofta de ceva delicios

5 Iulie 2018
26452 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente necesare pentru blat: 6 albusuri, 2 pliculete de zahar vanilat, 4 galbenusuri, 120g zahar pudra, 160g nuca pisata, 4 linguri de faina, 1 plic praf de coptIngredientele necesare pentru crema: 200g unt, 150g zahar pudra, 2 galbenusuri, 1 lingura de ness, 50g nuca pisata, 50g ciocolata.

Modul de preparare: Prepararea blatului: Se iau albusurile si se bat spuma alaturi de zaharul pudra, iar mai apoi se adauga nuca pisata, galbenusurile frecate bine cu sare, faina in ploaie, praful de copt alaturi de zaharul vanilat. Compozitia rezultata este turnata intr-o tava pe care o acoperim cu hartie de copt. Coacerea are loc la 180 grade timp de 30-35 de minute pana se coace bine si trece cu brio testul scobitorii.

Prepararea cremei: Se ia untul la temperatura camerei si se mixeaza alaturi de zaharul pudra. Peste, adaugam galbenusurile puse la bai marie cu o lingura de zahar in jur de 2-3 minute, timp in care amestecam cu foc pentru a nu se transforma in omleta. Pe final se adauga nessul cu nuca macinata. Mixam bine, bine toate ingredientele si intindem crema peste blatul racit. Pe deasupra se rade ciocolata sau se decoreaza cu fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1891 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020126 (s)