News Flash:

Prajitura cu nuca si cafea - Deliciul zilei

27 Octombrie 2016
2704 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 gr nuca
200 gr zahar
250 gr faina
220 gr unt
1 plic praf de copt
6 albusuri
 
Pentru crema de unt:
1 lingura rasa cafea instant (dizolvata intr-o lingura de rom)
1 lingura cacao
180 gr unt
180 gr zahar pudra
cca 200 gr nuca
 
Mod de preparare:

1. Freaca untul cu un mixer, ca sa fie cremos, dupa care amesteca-l cu praful de copt, nuca macinata, zaharul si faina. Omogenizeaza.
2. Bate spuma albusurile si incorporeaza-le in compozitie pe rand, amestecand usor cu o paleta, numai de sus in jos (astfel, aluatul va fi mai pufos).
3. Unge cu putin unt o tava si presara faina.
4. Transfera compozitia in ea, niveleaza si baga in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute.
5. Scoate apoi tava si lasa blatul sa se raceasca de tot.
6. Prajeste nuca vreo 10 minute, in cuptorul incins foarte bine. Scoate-o si freac-o intr-un prosop, ca sa o cureti de coji, dupa care toac-o cu un cutit.
7. Amesteca bine ingredientele de la crema, cu exceptia nucilor.
8. Transfera blatul intr-un platou, acopera-l cu crema cat mai bine si presara nuca prajita peste el.
Bineinteles, cine doreste, poate injumatati blatul pe orizontala, dar il si poate umple cu o crema delicioasa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

prajitura nuca prajitura cafea
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1600 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024292 (s)