News Flash:

Prajitura cu nuca caramelizata

11 Aprilie 2012
6287 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu nuci caramelizate
Ingrediente:

Pentru crusta de caramel:

100 g zahar
100 g miez de nuca usor tocat

Pentru blat:

200 g nuca prajita si macinata
7 albusuri
150 g zahar
50 g ciocolata amaruie razuita
1 zahar vanilat
1/2 lingurita praf de copt
3 linguri faina

Pentru crema:

7 galbenusuri
240 ml lapte
100 g zahar
2 linguri amidon de porumb
200 g unt
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Incepem cu caramelizarea nucilor: punem intr-o cratita zaharul si-l lasam sa se caramelizeze, cand vedem ca a inceput procesul, amestecam usor din cand in cand pana tot zaharul s-a topit. se face repede. Luam cratita de pe foc si adaugam nucile, amestecam bine. Turnam nucile cu caramel pe o hartie de copt , le intindem putin si lasam sa se raceasca

Ne apucam sa facem blatul. Batem cu mixerul albusurile cu zaharul, pana se topeste zaharul. Intr-un bol separat amestecam ingredientele uscate. Acum incorporam ingredientele uscate in albus. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si-l introducem la cuptor. Il testam din cand in cand cu scobitoarea daca e gata, cand scobitoare iese afara curata, atunci stim ca s-a copt.

Urmatorul pas, prepararea cremei. Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, dupa care adaugam esenta de vanilie si laptele, si il punem pe foc. Amestecam meticulos ca sa nu se prinda crema si sa se arda. Cand e destul de groasa crema, e gata. Lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adaugam si untul si le amestecam cu mixerul.

Trecem la asamblarea prajiturii. Taiem blatul in trei fasii, pe lungime, asa incat obtinem 3 fasii lungi si ingust. Impartim crema in trei parti. Punem 1/3 din crema peste primul blat, celelalta treime peste blatul de deasupra lui, si ultima parte peste blatul ultim. Punem o folie de palstic peste nuci si le zdrobim usor cu ciocanul pentru carne, sa avem grija sa nu le maruntim pana se face praf, ci in bucati nu prea mari. Nucile caramelizate le presaram peste crema.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar nuca prajita albusuri ciocolata amaruie zahar vanilat faina unt
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1774 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034524 (s)