News Flash:

Prajitura cu nuca

3 Februarie 2016
11243 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
150 gr faina
150 gr nuca macinata
6 oua
4 linguri apa fierbinte
150 gr zahar
150 ml ulei
1 plic praf de copt
sare

Pentru crema caramel:
1 ou + 3 linguri zahar
1 cana zahar (200 gr)
1 cana apa
300 ml frisca lichida
3 linguri faina
125 gr unt

Pentru decor:
150 g nuca prajita si tocata

Mod de preparare:

Blat: Am separat ouale, albusurile impreuna cu un praf de sare le-am mixat pana au prins consistenta. Treptat am adaugat zaharul si apa fierbinte, mixand la viteza maxima. Am adaugat apoi galbenusurile pe rand si treptat uleiul. Am scos mixerul si ajutandu-ma de o spatula am adaugat faina amestecata cu praful de copt, apoi nuca macinata. Am amestecat in compozitie de jos in sus pentru a nu se lasa.

Am tapetat o tava (25-35cm) cu hartie de copt si am pus compozitia, niveland usor. Am dat lava la cuptorul preincalzit la 1750C pentru 30-40 minute, sau pana trece testul scobitorii. Cand a fost gata, am scos tava si am lasat blatul sa se raceasca complet (eu l-am facut cu o zi inainte), apoi l-am taiat pe jumatate in inaltime, rezultand doua blaturi.

Crema: Zaharul l-am pus la caramelizat, fara insa a se arde, apoi am adaugat apa (cu grija sa nu m-a oparesc de la aburi) si am lasat pe foc pana s-a topit zaharul. Am lasat siropul sa se raceasca.

Intr-un vas care merge pe foc, am mixat oul impreuna cu cele 3 linguri de zahar, adaugand apoi faina si siropul de zahar racit. Vasul l-am pus pe foc si l-am lasat pana a prins consistenta unei budinci, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Am dat vasul cu budinca de-oparte si am adaugat untul, amestecand pana s-a topit. Crema am lasat-o sa se raceasca. Se poate opri 3-4 linguri din crema ptr a orna prajitura, eu din pacate am uitat.

Intr-un bol am mixat frisca lichida pana incepe sa se intareasca, apoi am adaugat treptat din budinca de caramel, mixand mereu. A rezultat o crema pufoasa de caramel.

Nuca am pus-o intr-o tigaie si am prajit-o la foc mic cateva minute, am lasat-o sa se raceasca, apoi am tocat-o cu un cutit.
Pe un platou am pus primul blat, apoi am adaugat jumatate din crema, punem si a doua foaie si restul de crema, peste care am presarat nuca tocata. Deasupra se poate trasa dungi cu crema caramel, eu am uitat sa opresc crema.

Prajitura cu nuca ne este recomandata de Simona.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura nuca blat prajitura crema caramel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1513 (s) | 23 queries | Mysql time :0.017945 (s)