News Flash:

Prajitura cu ness si mascarpone

30 Ianuarie 2014
12749 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru foi:
9 oua
9 lg zahar
9 lg faina
esenta de vanilie

Pentru crema:
400 gr frisca
125 gr mascarpone
5 galbenusuri
200 gr zahar
4 lg ness
un plic gelatina
2 lg cacao
esenta de vanilie

Pentru decor:
cacao

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma cu zaharul si se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate cu esenta de vanilie. Se cerne faina deasupra incorporand-o in amestec. Se intind trei foi pe hartie de copt si se coc la foc moderat .Le pudram bine cu zahar pudra sa nu se lipeasca intre ele pana ce le folosim.
Crema
Se pun galbenusurile cu zaharul la fiert pana se spumeaza bine. Se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa si cafeaua impreuna cu cacao dizolvate in putina apa si se omogenizeaza pana se dizolva complet. Se da deoparte si, dupa ce s-a temperat, adaugam branza mascarpone. Crema obtinuta se rastoarna peste frisca batuta si se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Crema se aseaza intre cele 3 foi deasupra terminand cu crema. Se face un model cu pieptenul de patiserie si se decoreaza cu pudra de cacao. O portionam cum dorim dupa ce a stat la frigider cateva ore.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri retete culinare culinar bzi retete bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1165 viz    0 com
9180 viz    0 com
1958 viz    0 com
57874 viz    10 com
2148 viz    0 com
1902 viz    0 com
1989 viz    0 com
2887 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1605 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020365 (s)