News Flash:

Prajitura cu mure - Cum s-o faci ca sa fie usor crocanta

15 Iulie 2016
1347 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru prajitura:
3 cani de mure proaspete
1 lingura extract de vanilie
2 linguri zahar alb

Pentru aluat:
1 plic praf de copt
160 gr faina
60 gr faina de migdale
1/8 lingurita scortisoara
1/4 lingurita sare
150 gr zahar
7 linguri unt
240 ml lapte
3-5 linguri fulgi de migdale (sau dupa gust)

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Intr-un castron incapator adauga murele, cele doua linguri de zahar si extractul de vanilie. Amesteca totul bine si lasa-le la temperatura camerei timp de 15-20 de minute.
Intr-un alt bol amesteca faina, zaharul, faina de migdale, zaharul pudra, sarea, scortisoara si praful de copt. Amesteca bine. Adauga treptat laptele si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.

Topeste 6 linguri de unt si adauga-l in tava pentru copt, avand grija sa il intinzi pe toata suprafata. Toarna apoi aluatul peste si intinde-l usor pentru a nu se amesteca cu untul. Ai grija ca aluatul sa fie usor ridicat pe margini (aproximativ 2 cm inaltime).
Presara deasupra murele si picura sosul lasat de acestea peste, avand grija sa fie distribuit cat de cat uniform.

Coace prajitura la foc mediu timp de o ora. Intre timp, adauga untul ramas intr-o tigaie si pune-l la topid. Adauga peste acesta fulgii de migdale si caleste-i pana devin usor maronii. Cand prajitura este coapta, presara migdalele deasupra.
Prajitura cu mure se serveste rece, alaturi de o lingura de iaurt sau de frisca.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura mure prajitura migdale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024929 (s)