News Flash:

Prajitura cu mousse de catina si crema de vanilie

14 Mai 2019
487 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.7612 RON (+0.0011)
USD: 4.2560 RON (-0.0195)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Dulciurile la rece sunt gustoase, aromate si foarte consistente din punct de vedere caloric. O felie mica de tort este suficienta cand ai pofta de ceva dulce.
 
Ingrediente:
Pentru blat:

  •  200 g alune crude
  • 100 g caise uscate
  • 100 g smochine uscate
  • 1 ½ linguri unt de cocos topit
  • 1 lingura cacao
  •  ¼ lingurita sare

Pentru mousse-ul de catina

  • 150 g nuci caju hidratate
  • 25 g unt de cocos
  • 200 g piure de catina
  • 50 ml sirop de agave
  • 10 g agar-agar

Pentru crema de vanilie

  • 300 g nuci caju hidratate
  • 120 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 50 ml sirop de agave

Pentru decor

  • 150 g caise si smochine uscate

Dai alunele prin blender impreuna cu caisele si cu smochinele uscate. La final, adaugi sarea, pudra de cacao si untul de cocos. Amesteci bine, apoi intinzi compozitia pe o tava tapetata, cu peretii detasabili. Dai tava la frigider.
 
Pentru mousse-ul de catina, dai prin blender nucile caju hidratate, siropul de agave, untul de cocos si jumatate din cantitatea de piure de catina. Restul de piure de catina il amesteci cu agar-agar. Compozitia o pui pe foc si o lasi sa fiarba la flacara mica 2-3 minute. Iei amestecul de pe foc, iar dupa ce s-a racit il combini cu compozitia de caju. Torni mousse-ul peste blatul rece. Dai tava la congelator 35 de minute.
 
Pentru crema de vanilie, pasezi cu blenderul nucile caju hidratate. Adaugi laptele de cocos, siropul de agave si extractul de vanilie. Torni crema peste stratul de mousse de catina. Dai tortul la frigider peste noapte. A doua zi, il decorezi cu fructe uscate si-l servesti rece.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mousse prajitura mousse catina reteta prajituri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1614 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018988 (s)