News Flash:

Prajitura cu morcov si ghimbir

20 Decembrie 2013
1463 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
70g nuci coapte si tocate
150g faina cu agent de crestere (daca nu ai, adauga in faina simpla 1 lingurita praf de copt)
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cuisoare macinate
1 lingurita nucsoara
1 lingurita sare
2 oua
1 albus
220 zahar fin
170ml ulei de masline
125g morcovi rasi

Pentru crema:
340g mascarpone, la temperatura camerei
80g zahar pudra, cernut
1 lingurita pudra de ghimbir
coaja de la 1 lamaie
2 lingurite suc de lamaie
250ml smantana pentru frisca

Mod de preparare:


Blat:
Unge si tapeteaza cu hartie de copt o forma de copt rotunda cu diametrul 20cm. Ai grija sa acoperi cu hartie inclusiv peretii tavii. Incinge cuptorul la 200C sau 180C daca are ventilatie. Cerne faina, praful de copt (daca pui), bicarbonatul, mirodeniile si sarea intr-un bol. Amesteca-le bine.

Bate 2 albusuri cu 60g zahar fin pana formezi o bezea tare. Bate cu mixerul 1 ou intreg si 1 galbenus cu 160g zahar fin pana cand isi dubleaza volumul. Toarna treptat uleiul in oul cu galbenus batut si continua sa mixezi la viteza mare, pana se incorporeaza.

Adauga treptat ingredientele uscate, apoi nucile tocate si morcovii rasi. Incorporeaza cu o spatula bezeaua batuta mai devreme.
Toarna aluatul in tava pregatita si coace timp de 40-50 de minute pana cand trece de testul scobitorii. Lasa prajitura sa se raceasca in tava timp de 5 minute, apoi scoate-o si lasa-o pe un gratar sa se raceasca de tot. Apoi taie-o in trei blaturi.

Crema:
Bate cu mixerul mascarpone cu restul ingredientelor, mai putin frisca. Bate frisca separat si incorporeaza-o in mascarpone. Pune crema intr-un pos de patiserie cu dui de 1cm.

Asamblare:
Aseaza ultima foaie de blat (cea care a fost la baza tavii) pe platou. Pune cu posul mici gramajoare de crema pe toata suprafata lui, avand grija sa fie un rand frumos pe margine. Aseaza deasupra urmatorul blat si repeta operatiunea cu crema.Aseaza si cel dea-l treilea blat si intinde la suprafata lui un strat de crema de cativa milimetri. Apoi orneaza pe margine cu aceleasi “moate” din crema. Pastreaza la frigider pana inainte de servire.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1448 viz    0 com
2522 viz    0 com
1376 viz    0 com
1649 viz    0 com
942 viz    0 com
1836 viz    0 com
1123 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1816 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032419 (s)