News Flash:

Prajitura cu migdale si suc de portocale

9 Februarie 2012
1784 Vizualizari | 0 Comentarii
Prajitura cu migdale si suc de portocale
Ingrediente:

250 g gris
2 portocale
240 g unt moale
3 lamai
280 g zahar
4 oua
2 lingurite praf de copt
180 g migdale
1 lingurita esenta de vanilie
200 ml suc de portocale

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 170 grade, apoi se unge o forma de budinca (in forma ce inel). Coaja de la o portocala si doua lamai se razuieste, se pune intr-un mixer electric si se bate cu unt, jumatate din cantitatea de zahar si esenta de vanilie. Se incorporeaza apoi ouale pe rand si se adauga grisul, praful de copt si migdalele. Amestecam compozitia bine, dupa care turnam in forma pregatita. Dupa aceea se da timpde o ora la cuptor.
In acest timp stoarcem fructele si amestecam sucul obtinut cu zaharul ramas si cu sucul de portocale. Le punem pe toate la fiert la foc intens intr-o craticioara. Dupa ce da in clocot, se mai lasa la fiert la foc mic timp de 10 minute. Se inteapa prajitura cu o scobitoare din loc in loc si se toarna siropul obtinut peste prajitura. Se scoate apoi pe un platou, se taie felii si se serveste.

sursa reteta si fotografie: cepapam.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

gris portocale unt lamai zahar oua migdale scobitoare siropul prajitura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1551 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013004 (s)