News Flash:

Prajitura cu migdale, ciocolata si inghetata

28 Martie 2013
3190 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 gr ciocolata neagra, bucati
100 gr migdale maruntite
6 oua
150 gr unt nesarat
250 gr zahar
2 linguri de cacao
zahar pudra pentru decorat
coaja si zeama de la o lamaie

inghetata pt servit (optional)

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180 grade, iar forma pentru tarta unge-o bine cu unt. Se topeste ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi.  Ouale se mixeaza, se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana isi dubleaza volumul. La final, se adauga migdalele, cacao, coaja si zeama de la lamaie. Se amesteca, apoi compozitia obtinuta se toarna in forma de copt ( eu am folosit o tava de yena, de diametrul 28 cm). Se da tava la cuptor, timp de 40-45 min. Indicat este la 30 de min sa verifici tarta, cuptorul meu e cam lenes, dar tarta asta a copt-o destul de repede.
Cand are o crusta tare deasupra si trece testul cu betisorul e gata. Se scoate din cuptor, se lasa la racit acoperita cu un prosop curat.

Prajitura cu migdale si inghetata recomandata de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata neagra migdale maruntite unt nesarat cuptor prosop curat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025811 (s)