News Flash:

Prajitura cu miere si ghimbir

30 Iulie 2012
3866 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

200 g de faina
50 g de unt
un plic de praf de copt
200 g de zahar
o lingura cu varf de ghimbir proaspat, dat prin razatoarea fina
2 linguri cu miere sau sirop de fructe gros
un praf de sare
un ou mare
200 ml apa

Mod de preparare:


Tava trebuie unsa cu putina grasime si tapetata cu faina. O poti tapeta si cu pesmet de biscuiti. Amesteca intr-un vas faina, sarea, praful de copt, zaharul si razatura de ghimbir. Amesteca si adauga untul. Combina totul cu mana pana ce rezulta un mix nisipos. Adauga oul si mierea sau siropul si amesteca mai departe cu mana sau cu o lingura. Adauga apa calda si amesteca pana ce aluatul devine uniform.

Rastoarna aluatul in tava pregatita si coace prajitura cu ghimbir, la 180 de grade, in cuptorul bine incalzit in prealabil, pentru 40-50 de minute, pana ce devine aramiu si ferm la atingere.

Lasa prajitura sa se raceasca si apoi o poti taia in bucati. Este foarte buna simpla sau pudrata cu zahar, dar poti pune deasupra o glazura de ciocolata sau miere.

sursa: ziare
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

faina unt zahar ghimbir miere sare apa lingura tava prajitura
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1051 viz    0 com
1197 viz    0 com
2980 viz    0 com
3139 viz    0 com
2142 viz    0 com
2183 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1707 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033731 (s)