News Flash:

Prajitura cu miere si dulceata de prune

3 Decembrie 2013
2753 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

2 linguri miere de albine
1 ou
50 g unt
150 g zahar
200 g faina
1 praf de sare
coaja de lamaie
1/2 lingurita bicarbonat
zeama de la 1/2 lamaie

Pentru crema:
500 ml lapte
3 linguri amidon
150 g zahar
200 g unt
zeama de la o lamaie
1 borcan dulceata de prune
zahar pudra

Mod de preparare:

Foi-intr-un bol amestecam oul cu zaharul, adaugam mierea si untul, adaugam bicarbonatul dizolat in zeama de lamaie si restul de ingrediente, framantam pana rezulta un aluat elastic. Acoperim intr-o folie alimentara si dam la rece 30 minute.
Impartim coca in 4 bucati care le vom intinde intr-o foaie subtire si le vom coace cca 10 min (cat sa se rumeasca putin la colturi) pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Intre timp pregatim crema. Amestecam laptele cu zaharul si punem pe foc,cand incepe sa fiarba adaugam faina amestecata cu putin lapte, amestecam continuu pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Luam cratita de pe foc adaugam untul si zeama de lamaie, omogenizam si lasam sa se raceasca.

Asamblare-intr-o tava asezam prima foaie, adaugam 1/2 crrema de vanilie, adaugam a 2-a foaie, ungem cu dulceata de prune, a 3-a foaie, restul de crema si ultima foaie.
Dam tava la rece cateva ore dupa care o pudram cu zahar si o taiem.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete prajituri retete bzi retete culinare culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1176 viz    0 com
2337 viz    0 com
2703 viz    0 com
1392 viz    0 com
1097 viz    0 com
6339 viz    1 com
1384 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1624 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024084 (s)